• +316 37 37 37 83
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Algemene Regels

Hier staan de meer algemene regels. Deze worden grootendeels ook besproken tijdens de briefing.

Blind Fire

Blind Fire betekend het schieten om een hoekje, of langs een object zonder over de replica heen te kijken. In de praktijk betekent dit "De replica om een hoek heen hangen en de trekker over halen".

Schieten zonder te kijken is niet toegestaan. Dit is onder andere er voor omdat u moet kunnen zien of er iemand binnen 5 meter is.
Echter, het kan ook zo zijn dat u wel alles kan zien, maar dat het lijkt of u uzelf schuldig maakt aan blind fire. Zorg er dus wel voor dat mede spelers wel kunnen zien dat u niet aan Blind Fire doet.

Headshots

Dit is iets wat wij allemaal niet willen. Echter, het komt wel geregeld voor.
Ons advies is daarom:

 1. Draag een goede bril die goed afsluit, en voldoet aan de normen;
 2. Draag een vorm van gebitsbescherming;
 3. Zorg dat u meer aanbied dan alleen uw hoofd;
 4. Draag een pet, een helm of een muts;

Uiteraard kunnen wij "Headshots" opzichzelf niet verbieden. Maar willen onze spelers wel er op wijzen dat we mee doen aan een Gentle Man's sport. Dit kan dus ook inhouden dat als iemand meer aanbied dan alleen diegene zijn/haar hoofd, dat we er gesamenlijk wel alles aan zullen doen om niet op het hoofd te schieten.

Rangen, Groene/Rode baretten, leger insignes, leger patches van speciale eenheden of van werkelijke oorlog locaties

Deze zijn niet toegestaan tijdens onze skirms. Als wij contateren dat een speler deze draagt zullen wij direct diegene daarop aanspreken en wij verwachten dat diegene onze vraag opvolgt.

Echter! Het kan zijn dat deze zakelijk werkelijk verdient zijn door de betreffende speler. Als u deze wilt dragen tijdens onze skirms dan kunnen wij tot een mogelijkheid bieden.
U kunt in dat geval het bewijs aan ons geven waaruit blijkt dat u deze zaken echt verdient heeft.
Bijvoorbeeld, het certificaat voor de barret, een oud contract van Defensie met daarin uw rang aanduiding.

Als u zuinig bent op uw onderscheidingen omdat u daar hard voor heeft gewerkt, dan bent u ook zuinig geweest op de stukken die uw onderscheidingen kunnen onderbouwen. Bij uw SkirmWorld profiel zullen wij dan ook de informatie bijvoegen dat u toestemming heeft gekregen voor het gebruik hier van. (indien de bewijzen overlegd zijn)

Alle aanduidingen van WW2 van de Duitse kant zullen niet toegestaan worden. Hier vallen ook fictieve zelf ontweropen zaken onder. Dit wordt gezien als aanstoot geven en wordt daarom dus niet toegstaan.

Mochten er patches of rangen uit andere landen bij andere spelers negetieve gevoels opwekken. Dan behouden wij het recht om u te verzoeken om deze te verwijderen. (Welke u dan ook uit respect, zonder weerwoord en/of discussie, direct zal opvolgen).

Smokes & Tornados

Een Tornado (zonder lepel) mag gebruikt worden op onze velden. Als u gebruik hiervan maakt dan houdt u rekening met de volgende zaken:

 • Alleen onderhands gooien
 • Voor het gooien roept u duidelijk: "Frag Out" of "Granaat!"
 • Er wordt niet gericht op hoofden gegooid

Na het afgaan van een Tornado is ieder die binnen 3 meter is "GeHit" en gaan deze terug naar de respawn.

Smokes mogen gebruikt worden. De plastic dop en de stalen ring mogen niet in het bos achter gelaten worden. Deze kunt u bij u dragen tot u een vuilbak tegen komt om deze zaken daarin te stoppen.

Safe Zone

Uiteraard gelden de standaard regels voor de Safe Zone. Dat zijjn:

 • Alle magazijnen uit de replica's (Dus ook als ze al leeg zijn, ook uit uw side-arm)
 • Bril mag pas af in de Safe Zone
 • Geen Dry Fire (uberhaupt de trekker overhalen in de Safe Zone is niet toegestaan, ook niet als u aan het sleutelen bent, ook niet als u alleen een losse gearbox vast heeft)
 • Replica staat in de Safe Zone op "Safe"


Huursets, beginners en Introduce's

Vaak worden deze spelers ook wel de beginners genoemd. Deze zijn vaak nog nieuw in deze sport en vinden alles heel erg spannend. Daarom kan het zijn dat deze spelers soms iets doen wat niet altijd is zoals het hoort. Ga hier dan gepast mee om. Probeer deze mensen te begeleiden in onze sport. Help ze mee en probeer ze mee op sleeptouw te nemen.

Helaas is het zo dat bovengenoemde spelers soms voor ergenissen zorgen. Dit is natuurlijk zonde van het speel genot.

Daarom hanteren wij de regel, dat wanneer u een introduce mee neemt, u als NABV lid verantwoordelijk bent voor het gedrag en eerlijkheid van uw introduce. Als er wordt vastgesteld dat uw introduce zich niet aan de gestelde regeld houdt en of wanneer deze cheat. Net zoals bij de gewone spelers wordt zowel de introduce als de speler die hem/haar heeft meegenomen voor die dag naar huis gestuurd als de introduce 2x wordt betrapt op cheaten.

Zorg er dus daarom voor dat u uw introduce van te voren goed inlicht wat de sport is, en wat de regels van de sport zijn.

Het blijven doorschieten, ook al is er "Hit" gezegd

Ja, helaas komt dit ook nog wel eens voor. Wat u kunt doen om dit te voorkomen:

 • Zorg er voor dat u duidelijk "HIT" zegt. Het bestaat niet dat het te duidelijk was. Doe het met passie en toewijding.
  (Als klein meisje achter een takkenbos zachtjes "hit" zeggen heeft geen zin, dan komen er nog een aantal BB's achteraan omdat de vijandelijke speler geen idee heeft dat er hit geroepen is.
 • Zorg dat u altijd snel uw "Hitvest" kunt pakken (het gele of oranje gekleurde vestje.

Bewustwording.
Een AEG die een RoF heeft van 11 bb's per seconde, is in onze sport zeldzaam. Over het algemeen zitten ze allemaal hoger, dus als de eerste BB u raakt, en er wordt op full auto geschoten, dan komen er nog een stuk of 10 achter aan (als het er niet meer zijn).

Een persoon heeft gemiddeld 2 seconden nodig om te reageren. Op uw Hitvest of op uw geluidsignaal "HIT". In het geval van een RoF van 11 BB's per seconden zijn er 22 BB's naar u op weg. Uw reactie tijd zit daar ook tussen dus het kan zomaar zijn dat er 33 of 44 BB's naar u op weg zijn. Als u gelijk op zou staan uit uw dekking, krijgt u deze uiteraard allemaal tegen u aan.
Roep daarom dus duidelijk "HIT". En zwaai waarnodig met uw Hitvest om te laten weten dat u af bent en dat het schieten gestaakt kan worden. Geef de ander ook even kort de tijd om te stoppen met schieten.

Verlaat het spel zo spoedig mogelijk na een "Hit" en kijk om je heen of er niet nog een speler achter jou staat die nog aan het schieten is. Zo blijf je niet in de vuurlinie staan en zal je niet onnodig geraakt worden.

 


© 2019 SkirmWorld.nl. All Rights Reserved. Powered by RVO-net.nl